Cupping

Wanneer was cupping uitgevonden? 1550 jaar v. CHr.

cupping therapie

Cupping is een zuigtechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op de huid. De huid, bindweefsellaag en spierlaag worden omhoog gezogen waardoor er een betere doorbloeding en lymfe circulatie ontstaat. Als de cup zijn werk doet en er een blokkade onder de cup aanwezig is, kan na enkele minuten een rode vlek ontstaan.

Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades worden opgeheven. Ook de afvalstoffen worden los gemaakt in je lichaam en worden meteen afgevoerd. Cupping heeft een diepere werking dan een massage.

Het is belangrijk om na de behandeling goed water te drinken.

Cupping is geschikt bij verschillende soorten klachten.

Een aantal van deze klachten zijn; vermoeidheid, vastzittende spieren, schouder-, rug- en nekklachten, astma, migraine, huidproblemen, cellulitis, hielspoor en vochtophopingen zoals oedeem.

Ik ben een expert in het verlichten van uw tennisarm.

Cupping is een zuigtechniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op de huid.

Cupping kan eveneens dienen als aanvulling bij cellulitis – en andere afslankings-behandelingen, gezien de cups het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen vergemakkelijken. Spieren en huid raken goed doorbloed en worden daardoor gevoed en ontdaan van afvalstoffen, tegelijk wordt de emotie die bij de drukpunten hoort ook ‘losgetrild’, met als gevolg algehele ontspanning.

Wanneer is cupping interessant?

In de Chinese Geneeskunde wordt cupping al duizenden jaren gebruikt bij chronische klachten als lage rugpijn, gewrichtspijn en luchtwegaandoeningen. Ook als je last hebt van stress, vermoeidheid, allergieën, verkoudheid of spierpijn is dit een goede methode om klachten te verlichten of te verhelpen. Het kan als aanvullende techniek in een behandeling ingezet worden, naast reflexologie, om een klacht zo effectief mogelijk te behandelen.

 

Missie

Effectief inzetten van de oosterse geneeskunde, als aanvulling op de reguliere westerse geneeskunde, om een gezonder en vitaler leven mogelijk te maken.

Visie

Ik wil zoveel mogelijk mensen helpen om een goed en gezond leven te kunnen leiden.

 

waarden